Oppskrift.com - nettets beste oppskrifter!

:: oppskrift brownie

Oppskrift på brownie

 

Hva sier du til en søt, småseig og lunken brownie med myk kjerne og pikant sjokoladesmak? Gjerne akkompagnert med en kule ekste vaniljeis eller et glass iskald melk... Slutt å mas og kom heller med oppskriften, sier du? Ok, here you are! Enjoy!

 

 
 
Prisbelønt brownie
Når du først skal lage brownie, hvorfor ikke bruke en av verdens beste oppskrifter? Ja, for denne skal faktisk være det, og det er til og med dokumentert. Den stammer visstnok fra City Bakery i New York, og den vant pris for Best Brownie i 2003!
 

Ingredienser:

250 gr smør
250 gr mørk sjokolade
5 dl sukker
5 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ss mørk kakao (bakekakao)

Fremgangsmåte:

Ovnen varmes til 150 grader. Smelt smør i en kjele og rør inn sjokoladen i biter til alt er smeltet og rør godt, det er viktig at det ikke ligger biter igjen. Egg og sukker piskes til eggedosis, den trenger ikke være helt pinnestiv.

Sikt sammen mel, kakao og bakepulver.

Hell all sjokolade/smør blandingen i eggedosisen på en gang og vend forsiktig inn ved å bruke en slikkepott, hell i mel/kakao/bakepulver blandingen (alt på en gang) og vend inn til du har fått en glatt masse. Ikke rør for mye, det er viktig.

OBS! Tilsett gjerne hakkede valnøtter, peanøtter, pecan eller hasselnøtter i deigen. Dette setter en ekstra spiss på kaken!

Kle en liten langpanne (20x30 cm) eller passende kakeform med bakepapir og spray godt med Formfett. Har fetteren din sniffet opp alt formfettet, og du har glemt å kjøpe nytt; smør med margarin.

Spre røren jevnt i langpannen med en spatel og stek kaken i 55-60 min. Feilen mange gjør med Brownies er at de steker kaken for mye, mange synes at kaken ser ut men dette er ikke tilfelle, så ikke stek kaken i 10 min ekstra bare for å være på den sikre siden. Da blir den tørr.

La kaken avkjøles helt i langpannen før du hvelver den på rist.

Viktig: Hvis du bare har en stor langpanne og vil lage denne kaken så må du legge til en ekstra halv oppskrift. Hvis ikke blir kaken for tynn og tørr.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Enda en side fra MG.no!

Utgiver Martin Granum

Nettets beste oppskriftssøk:

Nettets BESTE oppskriftssøk! Søk gjennom ALLE norske oppskrifter på nettet! De beste kommer øverst i resultatet:
Del godene med dine venner:
Del oppskrift på facebook! Del oppskrift på Facebook!
Bli Oppskrift.com-fan på facebook! Bli en fan av Oppskrift.com
Tips oss:
Tips oss om oppskrift! Gi oss din beste oppskrift!