Oppskrift.com - nettets beste oppskrifter!

:: Fårikål

Oppskrift på fårikål

Det slår ikke feil; hver høst henger vi over kjøle,- og frysedisken i butikken og småknuffer med de andre kundene for å finne det fåret med mest kjøtt og minst fett. For det er igjen tid for å fylle huset med sauelukt og mer eller mindre gode venner til fårikålfest!

Selv om sikkert har plikt-kokt fårikål hver høst i siden du flyttet på hybel, så har du nok glemt hvordan det gjøres i år igjen. Men fortvil ikke, Oppskrift.com gir deg den beste oppskriften på fårikål.

Tips 1: Skal du lage fårikål til mange, trenger du fort en 10 liters kjele. Så det er stor fare for at du må oppsøke svigermor for å låne :/

Tips 2: Det er vanskelig å få kastet ut deltakerne på en fårikålfest før sola står opp, så lag gjerne litt ekstra til nattmat! Og blir det noe til overs, så er det ingen krise. Det er nemlig en kjensgjerning at fårikålen, om mulig, er enda bedre dagen etter.

 
 
Fårikål - 4 porsjoner
et must hver høst...
 
Ingredienser:
1,5 kg fårikålkjøtt
1,5 kg hodekål
4 ts hel pepper
2 ts salt (helsefreaker kan redusere til 1 ts)
3 dl vann

 
Fremgangsmåte:

1. Dra frem sabelen og del hodekålen i båter.

2. Her kommer selve nøkkelen til suksess: legg fårikålkjøtt og båter med hodekål lagvis i en gryte (start med kjøtt nederst. Dette skal igjen ha fettsiden ned). Salt og pepper strøs mellom lagene. Hvis du foretrekker en jevnet og litt tykkere kraft, da kan du også strø litt hvetemel mellom lagene (totalt ca 2 ss til 4 porsjoner).

3. Vann helles over og godsakene kokes opp. Etter at det har fått et oppkok, lar man fårikålen trekke på svak varme til kjøttet er helt mørt (du vet at det er mørt når det løsner fra benet). Dette tar ca 2 timer, så nå har du god tid å glede deg.

4. Fårikål er en skikkelig høstrett, og den skal varme på kalde høstdager. Så server den gjerne rykende varm i varme tallerkener. 

Serveres med kokte poteter, godt humør og godt drikke.


God appetitt - og måtte fåret smake i år også!

Kilde/bilde: Matprat.no

 
 
 
 

Enda en side fra MG.no! Utgiver Martin Granum

Copyright Granum Gruppen. Fotos: Dreamstime

Nettets beste oppskriftssøk:
Nettets BESTE oppskriftssøk! Søk gjennom ALLE norske oppskrifter på nettet! De beste kommer øverst i resultatet:
Del godene med dine venner:
Del oppskrift på facebook! Del oppskrift på Facebook!
Bli Oppskrift.com-fan på facebook! Bli en fan av Oppskrift.com
Tips oss:
Tips oss om oppskrift! Gi oss din beste oppskrift!